Turnauskaavio

Kiitos Alex Bellosin pulmapalstan The Guardianissa mieleeni palautui hauska pikku pulma liittyen urheiluturnauksiin. Koska Bellosin pulmassa pelattiin mielestäni hieman liian pienillä luvuilla, tuunaan pulmaa vähän enemmän omaan makuuni.

Suureen rantapalloturnaukseen osallistuu 2048 pelaajaa, ja vain voittamalla ottelun pääsee jatkoon. Kuinka monta ottelua turnauksessa on pelattava voittajan selvittämiseksi? Koeta ratkaista pulma turvautumatta yhteenlaskuun tai matemaattisiin kaavoihin!

Kuva: Dave Hosford / Flickr (CC BY 2.0)

 


Ratkaisu: Koska vain yksi pelaaja voittaa turnauksen, pitää 2047 pelaajan hävitä. Näin ollen otteluita tarvitaan 2047.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.